Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle

Anasayfa           Atatürk          Öğrenci Portalı         İletişim          Ziyaretçi Defteri         Fotoğraf Galerisi         E-Posta Giriş         Sitene Ekle         Arşiv          Rss

Okulumuz - Genel Bilgiler - Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Resmi Web Sitesi

Yazı Boyutu

Tarih : 02.02.2011 - 11:22:10

Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler

Genel Bilgi

İlçemiz Araklı, Trabzon’un 30 km doğusunda, doğal güzellikleri, yaylaları, tarihi eserleri, peyniri ve fındığı ile ünlü bir ilçesidir. 1953 yılına kadar Sürmene’nin bir köyü iken, bu tarihte Karadere ve Dağbaşı nahiyeleri Sürmene’den ayrılarak Araklı ilçesi kurulmuştur. Günümüzde 25.000 kişilik nüfusuyla Trabzon’un en büyük 2. ilçesidir.

Araklı’da bir Anadolu Öğretmen Lisesi açılmasına 1993 yılında karar verildi. Okulun açılmasında dönemin Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Celal KURU ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa BAYRAKTAR’ın büyük çabaları olmuştur. 1994 yılında inşaatına başlanan okulumuz, inşaat çalışmaları devam ederken 28 Ağustos 1994 tarihinde ilk öğrencilerini kaydederek Araklı Lisesi bünyesinde eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzun eğitim öğretime başlaması

İlk öğretmenler kurulu toplantısı

Kurucu Müdür olarak Hasan SUİÇMEZ, Müdür Yardımcıları Halim SEMİZ ve Hüseyin YILMAZ, 3 öğretmen, 1 personel ve 27 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan okulumuz 1997 – 1998 yılında 22 öğrenci ile ilk mezunlarını vermiştir.

7 sene Araklı Lisesi binasında eğitim öğretime devam eden okulumuz, 2001 – 2002 öğretim yılında yeni binasına taşınmıştır. Zaman içinde öğretmen sayısı 3’ten 30’lara, öğrenci sayısı 20’lerden 300’lere yükselmiştir. Bugün itibariyle 177 erkek, 119 kız toplam 296 öğrencimiz bulunmaktadır. Bunların 200’ü parasız, 5’i ise paralı yatılı olup 91 gündüzlü öğrencimizden 31’i bursludur.

İnşaata başlanırken

Okulumuz inşaat halinde

Okulumuz İlköğretimden sonra 4 yıl öğrenim süreli, normal öğretim yapan, yabancı dil ağırlıklı program uygulayan, gündüzlü ve belirlenen kontenjan nispetinde paralı-parasız yatılı öğrenime imkan veren orta öğretim kurumudur. Diğer liselerden farklı olarak okulumuzun amaçları arasında öğretmenlik mesleğini sevdirmek ve öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmak, dünyadaki gelişme ve değişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak bulunmaktadır. Bu amaçlarına uygun olarak ÖSS tercihlerinde öğretmen yetiştiren bölümleri tercih eden öğrencilerimize ek puan verilmekte, diğer bölümleri tercih edenlerden ise puan kesilmemektedir.

Editör :  Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi

1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 102 Puan Verildi
 Kaynak :  Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi

Kategori  Okulumuz

3636 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 1 )

İHSAN AFACAN

Tarih : 23.08.2012 15:14:42

NEREDEN, NEREYE.

Cevapla

bu okulumuzu sıfırdan kurup sayılı okullar arasına getiren tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler ve bundan sonra dahada ileriye ögtürecek olan tüm idari amir ve öğretmenlerimize teşekkür eder üstün başarılar dilerim cocuklarımızı önce allaha sonra sizlere emanet ediyoruz saygılar sunarım. İHSAN AFACAN / OF/TRABZON

İp Adresi Kayıtlı

Pansiyon İzin Dilekçesi

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı Birimleri
Öğretmen Yetiştirme ve Gel. G. M.
Yenilik ve Eğitim Tek. G. M.
Avrupa Birliği ve Dış İliş. G. M.
Okuliçi Bed. Eği. Spor ve İzc. D. B.
Ortaöğretim G. M.
İnsan Kaynakları G. M.

MEBBİS
MEB Bilişim Sistemleri

EOKUL
E-OKUL

T.C. Resmi Gazete

Trabzon Valiliği

İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü

Kaymakamlık
Araklı Kaymakamlığı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Comenius Projemiz | Okulumuz | Almanya Buluşması | Polonya Buluşması | Türkiye Buluşması | İtalya Buluşması | Duyurular | Sonuç | Gizlilik Politikası

© Copyright - 1990-  Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Resmi Web Sitesi - Tüm Hakları Saklıdır.

0,29 saniye.