Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi E-Gazetesi
ANASAYFA SİTEDE ARA FOTOĞRAF GALERİSİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Belediye Başkanımızla Röportaj

Tarih 21 Nisan 2014, 16:31 Editör Utku Can Duygun

Sayın Recep Çebi ile Röportajımız

Soru:Araklıda memnun olmadığınız ve değiştirmek istediğiniz şeyler varmı? RECEP ÇEBİ:Evet , bazı projelerimiz var tabiî ki.ilçemizin kentsel dönüşüme ihtiyacı var.Çarpık kentkeşmeyi ortadan kaldırmamız gerekiyor.Sahil projemiz var ilçemizin denizle olan irtibatının yeniden sağlanması için, çevre yolunun ilçeyle bağlantısının kurulması gerekiyor. Soru:Şehir meydanımızı da modern bir hale getirmemiz lazım. Soru:Bir belediye başkanı olarak mesleğinizin zorlukları nelerdir? RECEP ÇEBİ:52.000 kişilik bir ilçeye hizmet etmek büyük bir sorumluluk istiyor.Bu sorumluluğun gereği olarak her daim hazırlıklı, tedbirli, ve temkinliyim.Belediye başkanı olarak sürekli bir koşuşturma içindeyim. Soru:Mesleğinizin sizi mutlu eden yönleri nelerdir? RECEP ÇEBİ:İnsanlara hizmet etmek, insanları memnun etmek, dualarını almak ve mutlu olduklarını görmek. Soru:Belediye başkanı olduktan sonra yakın çevrenizden nasıl tepkiler aldınız? RECEP ÇEBİ:Görevimin önemini ve zorluğunu herkes bildiği için güzel dua ve teminlerde bulundular.Zor sıkıntılı dönemlerde her zaman yanımda ve yardımcım oluyorlar.Hepsine özellikle teşekkür ediyorum.
Soru:İş hayatınızın dışında yapmaktan hoşlandığınız hobileriniz nelerdir?
RECEP ÇEBİ:Fırsat buldukça çocuklarımla beraber sinemaya , tiyatroya, pikniğe gitmekten hoşlanıyorum.
Soru:İşinizden ayrılsanız sonraki hayatınızda ne yapardınız?
RECEP ÇEBİ:İşimden ayrulmayı vatandaşlarımız istemedikçe düşünmüyorum tabiî ki. Olur da ayrılmak zorunda kalırsam partimin çatısı altında halkıma hizmet etmek isterim.
Soru: A.A.Ö.L hakkında ne düşünüyorsunuz?
RECEP ÇEBİ: ülkemizin ve insanımızın inşasında görev alacak istikbalimizin genç mimarları olarak bulunduğunuz okuldan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.İdealleşme yolculuğunuz boyunca, öğrenme ve yaşama adına bir çok yol kat ediyorsunuz.Hayatın küçük bir örneği olan insanı değiştirmek için sizlere büyük görevler düşüyor.Daha huzurlu daha mutlu daha özgür ve daha güzel bir Türkiye için yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.Yarının nitelikli insanını sizler yetiştireceksiniz.Gayretlerinizi takdir ediyor, sizlere başarılı bir gelecek diliyorum.
Soru: Kısaca kendinizden bahsedermisiniz?
RECEP ÇEBİ:1965 yılında Araklı’da yolgören mahallesinde doğdum.İlk, orta ve lise öğrenimini Araklı’da tamamladım.İş hayatıma 14 yaşında esnaflık yaparak başladım.Siyasete ilgim bu dönemde başladı.Özal’ın yıllarında Anavatan partisinde gençlik kolları başkanlığı ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulundum.Daha sonra 2004 yılı seçimlerinde büyük bir oy oranıyla il genel meclisinde Araklı’yı temsil etmeye hak kazandım.Mart 2009’da yerel seçimlerde Belediye Başkanı olarak adaylığımı koydum ve seçildim.Evliyim, bir kızım ,üç erkek çocuk babasıyım.
Soru:Çocukken ne olmak isterdiniz?
RECEP ÇEBİ:Pilot olmak istemişimdir.
Soru:Eğitim alanında neler yaptınız, yapmayı planlıyorsunuz?
RECEP ÇEBİ: GENÇLİK MERKEZİ: İlçemize kazandırdığımız en önemli tesislerden biri de gençlik ve spor merkezimizdir.Gençlerimizin boş zamanlarını kaliteli değerlendirmeleri adına son derece donanımlı tesis hizmete açılmıştır. AKILLI SINIFLAR ÇOĞALIYOR: İlçe merkezimizdeki 15 tane ilköğretim okuluna kaymakamlığımızın ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle beraber, hayırsever insanlarımıza “bir sınıfta siz yapın” çağrısında bulunduk.Hayırseverlerimiz sayesinde onlarca derslik yaptırdık.Şu an merkezde 105 sınıfımız var.Bunların yaklaşık 40-50 tanesini akıllı sınıf olarak çocuklarımızın hizmetine sonduk. EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ: Başlattığımız girişimler neticesinde, hayırsever işadamlarımızla beraber 3 ilkokul, 1 engelliler okulu, bir Anadolu lisesi, bir ortaokul binası yapılarak, eğitim öğretime başladılar.Ayrıca yeni yapılacak imam hatip lisesine belediyemizce arsa tahsis ederek geleceğimiz olan gençlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. İLÇE KÜTÜPHANESİ YENİLENDİ: Dar ve sıkışmış bir alanda hizmet vermeye çalışan ilçe kütüphanesine otogar üzerinde bir yer tahsis edildi.Geniş ve rahat bir ortamda hizmet vermeye başlayan kütüphanenin eksik olan malzeme, bilgisayar ve diğer tüm ihtiyaçları da belediyemiz tarafından temin edildi.

Bu haber 72 defa okunmuştur.

Genel Duyurular

Spor Faaliyetleri

Spor Faaliyetleri Futsal ve Voleybol

Karikatürrr :D

Karikatürrr :D Öğrencileri Anlatan Bir Karikatür :D

Okulumuza Yeni Müzik Öğretmeni Gelmesini İstiyor Musunuz ?

Tüm Anketler

Okulumuza Yeni Müzik Öğretmeni Gelmesini İstiyor Musunuz ?

Tüm Anketler

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrenci Portalı